VVS vs SI

VVS vs SI

De prijs van de diamanten zal voortdurend veranderen wanneer de helderheid beter of slechter wordt.  Voor de meeste diamanten met een kleur, snede, en gewicht  categorie zal de prijs veranderen met ongeveer 20% wanneer de helderheid ook verandert. Een diamant met een helderheid van FL (zuiverste) is niet beter of mooier dan een diamant met een SI (met insluitsels) . Hierbij gaat het over de perfectie van de steen en een FL zal meer en zelfs dubbel kosten dan een SI.

Als je van FL naar SI helderheid overgaat zullen de insluitsels meer zichtbaar worden. Echter kan je ze niet met een blote oog zien. Je zal ze met vergrootglas van 10x moeten bekijken.  Ik weet niet veel mensen die altijd met hun loep rondlopen en diamanten controleren. Alhoewel sommige juweliers zullen dat wel eens gedaan hebben.

De beste is dat je zelf in het echt ziet hoe deze helderheden voor je ogen verschillen. Vele mensen zien bij de grafieken dat de VV1 of VS2 in het midden staan en denken dat die de gemiddelde kwaliteit zal zijn. Echter het is niet zo makkelijk om dat te beslissen.

Er zijn niet zo veel diamanten die beantwoorden aan de categorie van Fl en IF. Er zijn hier en daar diamanten te vinden die in de categorie van VVS2 vallen. Als je meer in de richting van vs en si gaat, zal je merken dat er meer te vinden is. Je zal ook waarschijnlijk door hebben dat de SI 1 is de middelste in de zin van de gemiddelde kwaliteitsaanbod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *