Diamant sneden

Diamant sneden

Diamanten komen in verschillende vormen voor. Deze vromen noemt men diamant sneden. Het refereert naar de lengte, breedte en diepte van de diamant. De snede van de diamant is een van de belangrijkste factoren en eigenschappen die de waarde van de diamant bepaald. Door de verschillende sneden zal de licht inval in de diamant anders zijn. De manier waarop de snede is gedaan zal grote invloed hebben op de schittering en de glans van de diamant. Er bestaan verscheidene vormen van sneden. Hierna volgen de meest toegepaste diamanten sneden.

diamant

Rond geslepen Diamanten

Rond geslepen diamanten zijn de meest voorkomende diamant typen. Deze soort zijn de meest geslepen briljanten doordat ze over 360 garden rond gaan. Al jaren lang worden de rond snede gebruikt door diamantslijpers. Men maakt elke dag vooruitgang in de richting naar de meest perfecte geslepen diamant. Deze type stenen worden dan vaak voor een diamanten verlovingsring gebruikt.

diamant

Princess gesneden diamanten

Deze soort diamant snede is de meest niet ronde gebruikte diamant type. Het heeft een vierkante vorm van boven aan. En wordt zowel klassiek als modern beschouwd. Ondanks met een vierkant sneden komt deze type in de buurt van de ronde diamanten met zijn schittering. Ze zijn zeer populair inde diamant markt.

Emerald gesneden diamanten

Het wordt beschouw als de meest klassieke snede van de diamanten. Het wordt in een rechthoekige vorm geslepen. Hierdoor ontstaat een duidelijke optische belichting.  Hierdoor kunnen de insluitsels voor de blote oog zichtbaar worden. Daarom worden deze in hogere zuiverheidgraden gemaakt.

Asscher gesneden diamanten

Asscher gesneden diamanten zijn een variant van Emerald gesneden diamanten. Deze hebben een vierkantig vorm. Het is geen traditionele snede. Dit wordt toegepast voor unieke stijlen.

Ovaal geslepen diamanten

Zoals de naam al zegt, de ovale geslepen diamanten hebben een ovale vorm en lijken vrij sterk die van de ronde geslepen diamanten. Deze soort diamanten zijn vrij populair bij de dames.

Peer  geslepen diamanten

Peer geslepen diamanten hebben een zeer vrouwelijke stijl. De vorm bestaat uit een ronde kant en een puntige kant.

diamant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *