Diamant helderheid

Helderheid van de diamanten

Als je opzoek bent naar trouwringen, verlovingsringen, oorringen of eender andere type juweel dat diamanten bezit, moet je rekening houden met de helderheid van de diamanten. Het is van de belangrijkste eigenschappen van de diamanten en dit heeft dan rechtstreekse invloed op de prijs van de diamanten.  Als je een diamant hebt die van binnen volledig schoon is dan heb je een jackpot gewonnen. Het is heel zeldzaam om zulke diamanten tegen te komen. Hoe zuiver de diamant hoe duurder het wordt. Van alle diamanten die men in de mijnbouw aan het winnen is, zijn maar 20% bruikbaar voor de juwelen industrie. De resterende diamanten worden dan gebruikt in de industriële processen.

diamant

Er bestaan twee factoren die de helderheid van de diamanten bepalen. Er zijn dingen die aan de buitenkant zichtbaar zijn, dit zijn vlekken. En er zijn dingen die aan de binnenkant zichtbaar zijn, dit zijn insluitsels.

diamant

Er bestaan enkele helderheid garden:

Fl(flawless):  Dit is de meest zuivere vorm van de diamant. Hierbij bestaan geen insluitsels of vlekken.

IF ( Intern Flawless ): Deze graad heeft geen insluitsels maar bij een detail onderzoek bestaan er toch wat kleine vlekken.

VVS1 en VVS2 ( Very, Very slightly included ): Hier zijn wat kleine insluitsels die zelfs voor een expert moeilijk zijn om te vinden.

VS1 en VS2 ( Very Slightly included ): Hier kunnen de insluitsels wel onder 10x vergroting waargenomen worden. Men kan soort wolken of kristalen zien.

SI1 and SI2 (Slightly Included): Deze typen bevatten insluitsels zoals wolken, kristallen of veren. Deze kunnen dan wat beter onder de loep waar genomen worden.

I1, I2, I3 (Included): Hier zijnd e insluitsels in grote oppervlakte aanwezig en kunnen heel snel waargenomen worden en kunnen zelfs invloed hebben op de schittering van de diamanten.

Door de combinatie van de insluitsels en de vlekken zal dan uiteindelijk de graad van de helderheid van de diamanten bepaald kunnen worden.

diamant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *