Diamant Fluorescentie

Diamant Fluorescentie

In sommige diamanten rapporten staan naast de graad van de kleur van de diamant ook de graad van de fluorescentie bij. Het is een eigenschap die deze stenen bezitten waardoor ze onder verschillende licht kleuren verschillende kleuren kunnen weergeven. Het is van de redenen dat men zich goed moet specialiseren in diamant wereld.

diamant

Als een diamantĀ  fluoresceert, zal deze een geelachtige of blauwachtige glans weergeven onder daglicht of zonlicht. Om de ware en de juiste kleur te bepalen zal een specialist altijd een controle uitvoeren voor de fluorescentie. Men kan dit doen met een speciale ultraviolet lamp. De meest voorkomende kleur bij de fluorescentie is de blauw kleur. De fluorescentie kan je niet met een blote oog zien. Je moet een kenner zijn om dat te bemerken.

diamant

Je moet altijd voorzichtig zijn met fluorescente diamanten. Bijvoorbeeld in de winkels kunnen ze onder bepaalde licht intensiteit mooi schitteren en mooi glans hebben. Echter na de aankoop kunnen ze thuis andere glans hebben door de licht verschillen van plak tot plek. De fluorescentie wordt best gezien tijdens daglicht.

diamant

In het algemeen heeft deze eigenschap of nadeel weinig impact op de prijs van de diamant. Tenzij men een diamant heeft die heel sterkĀ  fluoresceert. Hierdoor kan de prijs lichtjes dalen. In andere gevallen kan dot veel voordeliger zijn want een licht wit gevende fluorescentie kan een betere schittering weergeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *